Pages

17 Ağustos 2012 Cuma

Cevizli Kete Tarifi


MALZEMELER
2 su bardagi süt
1 tatli kasigi toz seker
2 çay kasigi tuz
1 su bardagi ceviz içi
1 çorba kasigi toz bira mayasi
2 kahve fincani tereyagi
3 çorba kasigi zeytinyagi
YAPILIŞI
Bira mayasini ilik sütle karistirin. 1 tatli kasigi toz sekeri de ekledikten sonra mayalanmasi için bir süre bekletin. Mayalandiktan sonra tuz ve un ilave ederek orta yumusaklikta bir hamur elde edene kadar yogurun.

Hamurun üzerine islak bir bez örterek oda isisinda yaklasik bir saat bekletin. Hamuru esit
büyüklükte 15 parçaya bölerek her parçayi düzgün toplar halinde yuvarlayin.  Her toptan bir yufka
açin. Yufkalari eritilmis tereyagi ve zeytinyagi karisimiyla yaglayip, içlerine ceviz içi serpistirin.

Yufkalari rulo yapin. Bir ucundan baslayarak daire biçiminde yuvarlayip gül sekli verin. Hafif yaglanmis tepsiye dizerek önceden isitilmis firinda 45 dakika pisirin. Ayranla birlikte sicak olarak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız