Pages

28 Ağustos 2012 Salı

Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi

Patatesli Çarşaf Böreği
MALZEMELER
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 p.kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • su
   İç harcı için:
  • 5 patates
  • 250 gr mantar
  • 100 gr salam
  • 6-7 dal maydonoz
  • 5 yeşil soğan
  • 1 kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • mısırözü yağı
 HAZIRLANIŞI
Un ve su karıştırma kabına alınarak üzerine maya ilave edilrek karıştırılır. Daha sonra tuzu ialve edilerek alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre bekeltilir. Bu arada iç harç hazırlanır. Bunun için; kuru soğan yemeklik doğranarak sıvıyağda kavrulur. Üzerine doğranmış mantar ve salam eklenerek iyice kavrulur. Daha sonra üzerine doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve haşlanıp küp doğranmış patatesler eklenir. Tuzu ve baharatı ilave edilir. Dinlendirilmiş olan hamur merdane ile olabildiğince büyük açıldıktan sonra üzeri yağlanarak elle kenarlarından çekerek açılır. Üzerine iç harç her yere gelecek şekilde serpiştirilir. Daha sonra uzun kenarından rulo yapılarak sarılır. Yuvarlak fırın tepsisine sararak alınır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek bir süre de böyle bekeltilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız