Pages

1 Eylül 2012 Cumartesi

Fırında Kabak Mücver Tarifi

      MALZEMELER
  • 3-4 adet kabak
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 kaşık un
  • 3 yumurta
  • 7-8 dal  dereotu
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 150 gr kadar beyaz peynir (istediğiniz bir peynir)
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

YAPILIŞI
Bir kabın içerisinde yumurtaları çırpın. Kuru soğanı  ve yeşillikleri incecik kıyın.Tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Kabakların su miktarı değişir bu yüzden unu kendiniz ayarlamalısınız. 2 kaşık koyduktan sonra hala çok sulu ise birkaç kaşık daha un ilave edin. Yağlanmış  tepsiye veya borcama dökün. Karışımın ince dökülmesi çok önemli, yoksa içi pişmez ve cıvık kalır. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız