- 3-4 adet kabak
- 1 küçük kuru soğan
- 2 kaşık un
- 3 yumurta
- 7-8 dal dereotu
- 2-3 dal yeşil soğan
- 150 gr kadar beyaz peynir (istediğiniz bir peynir)
- 3 kaşık zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
YAPILIŞI
Bir kabın içerisinde yumurtaları çırpın. Kuru soğanı ve yeşillikleri incecik kıyın.Tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Kabakların su miktarı değişir bu yüzden unu kendiniz ayarlamalısınız. 2 kaşık koyduktan sonra hala çok sulu ise birkaç kaşık daha un ilave edin. Yağlanmış tepsiye veya borcama dökün. Karışımın ince dökülmesi çok önemli, yoksa içi pişmez ve cıvık kalır. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder