Burma Baklava |
150gr erimiş tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 paket karbonat
1,5 su bardağı ılık süt
aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un
200 gr tereyağı
açmak için; 2 yemek kaşığı un, 300gr nişasta
içi için; 500gr ceviz içi, ince dövülmüş
şerbeti için;
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 10-15 dakika dinlendirin Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri un, nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın. Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın ve üzerine bolca ceviz serpin. Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın. Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin. ( Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün şerbeti hazırlayın )Şerbetine gelince, su ve şekeri bir kaba alıp ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra yarım limonu sıkıp ilave edin ocağı kapatın. 200gr tereyağını eritin. Üzerinde biriken köpükleri alın. Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün. Dibinde biriken kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur. Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin. 190C fırında iyice kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin. Soğuk şerbeti üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder