Pages

1 Eylül 2012 Cumartesi

Hurmalı Kurabiye Tarifi

Hurmalı Fındıklı Kurabiye
MALZEMELER
1 Yumurta
1/2 Paket margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
2,5 Su bardağı un
1/2 Su bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
İÇİ İÇİN
 3 yemek kaşığı şeker
1/2 Su bardağı iri dövülmüş fındık ya da ceviz
10-12 Hurma, 1 Tatlı kaşığı tarçın
pudra şekeri




YAPILIŞI

Unu hamur yoğuracağımız kaba alıp ortasını çukur şekilde açın. Yoğurt, yumurta, margarin, şeker ve kabartma tozunu ekleyin. İyice yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Bu arada kurabiyenin içini hazırlamaya başlayın. Bir kapta çekirdeği çıkarılmış ve küçük doğranmış hurmaları, fındığı, tarçın ve şekeri karıştırın. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yarım santimden ince kalınlıkta açın. Hamurun yarısına hazırladığınız karışımdan koyup diğer yarısını üstüne kapatın. Hamurun kenarlarını iyice yapıştırın.  Yağlanmış fırın tepsisine dizerek önceden 190° ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudraşekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız